Aktiviteter

 

Prova på viltspår!

Letar du roliga aktivieter för dig och din hund? Söndagen den 26e maj kl 10 träffas FRK Umeå i kullaskogen för att träna och lära oss mer om viltspår. (Vid fler än 6 anmälda kan starten dels upp i två grupper med olika starttider). Under dagen kommer vi att gå igenom grunderna i spårarbete samt spårträning för att sedan tillsammans testa på ett enklare spår anpassat efter din och hundens kunskapsnivå. Både gammal som ung hund är välkommen att delta och efter dagens slut får alla även en överraskning med sig hem.

Ta gärna med något att sitta på, fika, samt kläder efter väder. Till spårarbetet är det bra om hunden har en sele eller ett ”fast halsband” (ej stryp).

Medlemmar i FRK har förtur men alla inom annan rasklubb eller SSRK är välkomna i mån av plats.

Anmälan till prova på dagen görs senast söndagen den 19 maj till Victoria Ekenberg på ekenbeerg@live.se
I anmälan, ange ditt och hundens namn, medlemsnummer och ras, samt vilken erfarenhet ni har av viltspår eller annat spårarbete. Anmälan är bindande.

Anmälan uppskattas så att vi kan planera och förbereda spåren.

Prova på dagen kostar, 100kr vilket betalas på plats, SWISH eller kontant.

Välkomna!


Välkommen till utställningsträning 28 april, kl. 10.00-14.00!

Söndag den 28 april har du möjlighet att få tips och hjälp med utställningsträningen av utställningsdomaren Lena Hägglund. Lena har sedan många år domaruppdrag både i Sverige och utomlands, och självklart också ställt ut otaliga hundar själv. Det är alltså ett utmärkt tillfälle att få hjälp att utvecklas inom detta spännande och roliga område av en riktig expert!  Det är kanske extra viktigt i år då vi i Umeå-sektionen är värdar för Clubshowen (den går av stapeln 30 maj, se separat annons här). Vi hoppas att denna utställningsträning ska inspirerar många Västerbottensekipage att anmäla sig till årets utställningshändelse för Flatcoatedklubben.

Under dagen kommer Lena berätta kort om vad rasbeskrivningen betyder i praktiken och hur en utställning går till. Sedan ägnar vi större delen av tiden till att lära oss visa upp hunden under rörelse och stillastående.

Tid: 28 april, kl. 10-14

Plats: Kaserngården I20, Umeå

Förkunskap: Inga

Utrustning; Retrieverkoppel, hundgodis, vattenskål, stol att sitta på, fika till dig själv

Kostnad: 50 kr, swishas på plats

Föranmälan: Senast 24 april till Pia Keyser, pia.Keyser@ulsc.se

Varmt välkomna till en lärorik och trevlig dag!